őrizetbe vették

2020.02.19. 11:25

Emberölés kísérletével gyanúsítanak egy férfit, aki bántalmazta volt élettársát

A gyanúsított nem tudta feldolgozni, hogy a nő elhagyta.

Ájulásig fojtogatta, bántalmazta és megalázta volt élettársát egy férfi, akit a rendőrség emiatt aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít, az ügyészség pedig indítványozta letartóztatását – közölte a Pest Megyei Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a gyanúsított nem tudta feldolgozni, hogy a nő elhagyta. Vasárnap korábbi közös albérletükhöz hívta őt azzal az ürüggyel, hogy segítsen neki takarítani. Miután a házban összeszólalkoztak, a nő menni akart, de a férfi ezt nem engedte. Bezárta az ajtót és fojtogatni kezdte volt élettársát, majd az elernyedt és földre került nőt levizelte.

Ezután arra kényszerítette, hogy folytassa a takarítást, majd még háromszor-négyszer elszorította a torkát és többször arcon ütötte, miközben azt mondta: „ma itt meghalsz!”.

A nő akkor tudott csak elmenekülni, amikor a férfi figyelme másra terelődött.

A Pest Megyei Főügyészség a letartóztatás kezdeményezését azzal indokolta, hogy a férfi szökésétől lehet tartani, és fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén „megkísérelné befejezni a bűncselekményt” – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában