a hírt ő is megerősítette

2020.02.23. 13:45

Kórházba szállították Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt

Magas lázzal járó felső légúti fertőzése van.

Kórházba szállították Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt szombat éjjel – közölte a szlovák kormányhivatal vasárnap.

Betegsége miatt ideiglenesen a kormányfő összes programját lemondták.

Peter Pellegrini egy héttel a február 29-re kitűzött parlamenti választások előtt került kórházba. Vasárnap egyebek mellett a szlovák közszolgálati televízió egyik vitaműsorában szerepelt volna.

Megbetegedésének hírét a miniszterelnök maga is megerősítette a TASR szlovák hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a légúti fertőzés már hetek óta gyötri.

Pártja, az Irány (Smer-SD) a legutóbbi felmérések szerint nagy eséllyel nyerhet a szombati voksoláson, a választások előtt két héttel nyilvánosságra hozott egyik utolsó felmérés szerint a voksok 21,6 százalékára számíthat. Az MVK ügynökség ezen közvélemény kutatása a második helyre a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek mozgalmat (OLaNO) hozta 12,3 százalékos eredménnyel, a harmadikra pedig 11,5 százalékkal az önmagát nemzeti, keresztény és szociális értékek mentén meghatározó radikális pártot, a Kotleba – Mi Szlovákiánk Néppártot (Kotleba – Ludová strana Nase Slovensko).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában