elfogatóparancs

2020.03.10. 18:47

Háborús bűnökkel gyanúsított szerb férfit tartóztattak le Budapesten

A férfi a gyanú szerint 1999 júniusában Vidanje faluban automata fegyver tusával megütött egy nyolc hónapos terhes nőt, majd megerőszakolta.

Ideiglenes kiadatási letartóztatásba helyezett egy szerb férfit az 1999-es koszovói háború idején elkövetett háborús bűnök gyanúja miatt kedden a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság az MTI-vel azt közölte, hogy a férfi ellen a koszovói hatóságok adtak ki elfogatóparancsot; a civil lakosság ellen elkövetett háborús bűncselekmény miatti eljárás lefolytatása érdekében keresik őt.

A férfi a gyanú szerint 1999 júniusában Vidanje faluban automata fegyver tusával megütött egy nyolc hónapos terhes nőt, majd megerőszakolta – olvasható a közleményben.

A törvényszék azt közölte: a szerb férfi nem járult hozzá az egyszerűsített kiadásához, ezért a kiadatás feltételeinek fennállásáról a bíróság a teljes kiadatási kérelem beérkezése után tud majd csak dönteni. Az iratok beérkezéséig, illetve negyven napra a bíróság elrendelte a terhelt ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék a tárgyaláson kizárólag azt vizsgálta, hogy a meglévő információk szerint van-e akadálya a kiadatásnak, illetve az ideiglenes kiadatási letartóztatás elrendelésének – írták, jelezve, hogy a végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában