Járvány

2020.03.24. 17:24

Háromhetes országos házi karantént rendeltek el Indiában

Háromhetes országos házi karantént rendelt el kedden az 1,3 milliárd lakosú Indiában Narendra Modi kormányfő a koronavírus-világjárvány elleni harc jegyében.

Ma (kedd) éjféltől az egész ország karanténba kerül. India, minden állampolgára, önök, a családjuk megmentése érdekében jelentette ki a néphez intézett televíziós beszédében a világ második legnépesebb országának miniszterelnöke.

Ha nem tartják be a 21 napot, az ország és a családjuk 21 évet lép vissza vélte a hindu nacionalista vezető.

A miniszterelnök felszólította az indiaiakat, tartsák be a társadalmi távolságtartást, és maradjanak otthon. Más módja nincsen, hogy megússzuk a koronavírust figyelmeztetett.

Jusson eszükbe, hogy egyetlen kinn járó ember is hazaviheti a koronavírus súlyos betegségét óvta honfitársait.

Indiában kedd délután 519 igazolt fertőzést 10 halálesetet tartottak nyilván a Johns Hopkins amerikai egyetemnek az egész világra kiterjedő nyilvántartása szerint.

Szakértők szerint ez a szám jóval alatta van a tényleges adatoknak, mivel kevés tesztet végeztek el a világ második legnépesebb országában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában