Járvány

2020.03.18. 09:49

Négy koronavírusos súlyos állapotban van a Dél-Pesti Centrumkórházban

A súlyos állapotban lévők mindegyike 70-80 év fölötti idős ember.

Budapest, 2020. március 4. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezetõ fõorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetõjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én. Két, Magyarországon tartózkodó, koronavírussal fertõzött, egyelõre tünetmentes iráni diákot kellett a Szent László Kórházba vinni. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Súlyos állapotban vannak azok az idős emberek, akiket a Dél-Pesti Centrumkórházban kezelnek koronavírussal – írja az Origo sajtóértesülésekre hivatkozva.

Szlávik János, az intézmény infektológus főorvosa arról számolt be, hogy

a kórházban összesen 36 pozitív beteget kezelnek.

Szlávik János elmondása szerint

a súlyos állapotban lévő négy beteg mindegyike 70-80 év fölötti idős ember,

akik valamilyen alapbetegségben szenvednek: daganatos betegek vagy cukorbetegek.

A kórházban kezelt többi esetben enyhe, közepes lefolyású a betegség. A korábban más osztályokon kezelt betegek között súlyos állapotban egy beteg van – jelentette ki Szlávik János.

Magyarországon már 58 betegről tudnak, mituán szerda reggel újabb nyolc magyar állampolgárnál mutatták a ki vírust. A betegségben eddig egy ember halt meg, ketten felépültek, karanténban 122 személy van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában