Niedermüller-ügy

2020.03.05. 13:21

Vizsgálatot indít Niedermüller Péter kijelentése miatt a médiatanács

Állampolgári bejelentés nyomán a médiatanács vizsgálatot indít a Magyar ATV szolgáltatójával szemben a január 23-i A nap híre című közéleti műsorban elhangzottak miatt, amelyben az egyik résztvevő többek között rémisztő képződménynek nevezte a „fehér, keresztény, heteroszexuális” embereket – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

Budapest, 2020. március 1. Niedermüller Péter, a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Niedermüller Péter (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP) erzsébetvárosi polgármester az ATV kifogásolt adásában azt mondta:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket – ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nemtudoménmik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”

A politikus kijelentése ellen többen tiltakoztak, és a fővárosban sok ezer fős demonstrációt is tartottak ellene.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) feljelentése nyomán Niedermüller Péter ellen egy hónappal ezelőtt nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az eljárás közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indult a Demokratikus Koalíció politikusa ellen.

Borítókép: Niedermüller Péter, a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában