Járvány

2020.04.24. 18:42

A mentőszolgálatnak autókat, a diákoknak számítógépeket adományozott az MVM-csoport

A Magyar Villamos Művek Zrt. informatikai eszközöket adott át az ercsi Eötvös József Általános Iskola számára és egy flottányi személyautót az Országos Mentőszolgálatnak.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

Informatikai eszközöket adtak át az ercsi Eötvös József Általános Iskola számára és egy flottányi személyautót az Országos Mentőszolgálatnak az iskola Szent István úti épülete előtt.

Hófehéren csillogó autók sora és az eseményre kíváncsi média fogadta Ercsiben a felajánlókat és a támogatottak képviselőit.

Kóbor György, a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „az a szó, hogy iskola, egészen más dimenziót nyert az új helyzetben, ám érzékeljük, hogy több diáknak nem adatik meg, hogy megfelelő digitális eszközöket használjon, ezért több mint 300 monitort, laptopot és asztali számítógépet ajánlunk fel a digitális oktatásban résztvevőknek.”

Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „most mindenki úgy segít, amivel és ahogy tud, amihez ért. Flottakezelőként mi ezt a mobilitás biztosításával tudjuk leginkább megtenni, ezért szeretnénk ezt a tíz darab járművet felajánlani az Országos Mentőszolgálatnak, bízva abban, hogy az autók hatékonyan segítik majd a mentősök heroikus küzdelmét.”

Vörös Péter, Országos Mentőszolgálat közép dunántúli régiójának igazgatója úgy fogalmazott: „kivonuló bajtársaim nap mint nap bizonyítják elhivatottságukat és felkészültségüket. Már most vannak elképzeléseink, hogy hogyan tudjuk a leginkább hasznosítani a felajánlott autókat a mentőtevékenység háttértámogatásához.”

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Révész Máriusz kormánybiztos, az Operatív Törzs által létrehozott önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője emlékeztetett, hogy február elején még senki nem hitte, hogy nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában a virtuális térben zajlik majd az oktatás. Több családban kevés informatikai eszköz áll rendelkezésre, ám napjainkban sohasem látott összefogást tapasztalunk, magánszemélyek és cégek is igyekeznek segíteni azokat, akiknek erre szüksége van.

Orth László Béla, Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója, megköszönte a nagylelkű felajánlást, majd munkatársai és a támogatók segítségével bevitték az iskolaépületbe az ajándékba kapott húsz darab eszközt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában