voksoltak

2020.04.16. 07:07

Kényelmes győzelmet aratott Mun Dzse In kormányzó Demokrata Pártja a dél-koreai választásokon

A részvételi arány 66,2 százalékos volt, nagyobb, mint bármely parlamenti választáson az országban 1992 óta.

Kényelmes győzelmet aratott Mun Dzse In dél-koreai elnök kormányzó Demokrata Pártja a szerdai parlamenti választásokon, amit elemzők értékelése szerint annak köszönhet, hogy a közvélemény szerint jól kezelte az új koronavírus járványát az országban.

A Demokrata Párt a 300 képviselői helyből 163-at szerzett meg, ráadásul szövetségese, eddigi koalíciós partnere, a Platform Párt is megszerzett 17 helyet, együtt ez a mandátumok 60 százaléka. A fő ellenzéki párt, a konzervatív Egységes Jövő 103 helyet szerzett meg az egykamarás parlamentben, amelyben 253 hely egyéni jelölteké, 47-et pedig pártlistáról lehet elnyerni.

A részvételi arány 66,2 százalékos volt, nagyobb, mint bármely parlamenti választáson az országban 1992 óta a központi választási bizottság adatai szerint.

A dél-koreai volt az első országos parlamenti választás a világon a járvány kezdete óta.

Mun 2017 májusa óta van hivatalban, és szakértők elnökségének lakmusztesztjeként tekintettek a parlamenti választásokra. Az elnökválasztás 2022-ben lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában