Járvány

2020.04.14. 19:40

Már van olyan olasz tartomány, ahol nem regisztráltak új beteget

Továbbra is hatszáz fölött volt egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, amely túllépte a 21 ezret Olaszországban – közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma viszont kevesebb mint a felére csökkent az utóbbi huszonnégy óra alatt.

A halottak száma 602-re emelkedett a hétfői 566-hoz és a vasárnap mért 431-hez képest. A halottak száma elérte a 21 067-t.

A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 675-tel nőtt, ami a huszonnégy órával korábban diagnosztizált 1363 kevesebb mint fele.

Az igazolt betegek alacsony számát a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszt indokolhatja. A jelenleg pozitív több mint 104 ezer betegből valamivel több mint 28 ezret kezelnek kórházban,

tizenegy napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma.

A gyógyultak száma meghaladta a 37 ezret.

A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma túllépte a 162 ezret.

A gócpont Lombardiában egy nap alatt 1012-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a hétfői 1262-höz képest. Az azonosított betegek száma a tartományban meghaladja a 61 ezret. Az utóbbi egy nap alatt 241-en haltak meg a korábbi 280-hoz képest. Lombardiában február 20. óta 11 142-en veszítették életüket. Giulio Gallera lombardiai jóléti tanácsos úgy vélte, a járványgörbe stabilizálódott, „el lehet kezdeni tervezni az újraindulást”.

A déli Basilicata tartomány az első, amelyben lenullázódott a járvány, mivel kedden egyetlen újonnan diagnosztizált beteget sem regisztráltak.

A régióban jelenleg 143 beteg van kórházban, 191 házi karanténban, eddig 19-en haltak meg.

Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője bejelentette, hogy a déli Bari város prefektusát bízták meg az olaszországi partokra érkező migránsok karantén alá helyezésével: vagy karanténhajókon vagy más, szárazföldi helyszínen szigetelik el őket a vesztegzár idejére.

Olaszország a május 4-től ígért enyhítésekre készül a több mint két hónapig tartó korlátozó intézkedések után.

Az óvintézkedések fokozatos feloldásáról a kormány által felállított szakértői csapat dönt.

Olasz sajtójelentések szerint a tengerparti strandokon plexiüveggel határolhatnák el egymástól a napozókat.

A polgári védelem tájékoztatóján elhangzott, hogy az utazási korlátozások feloldásának dátumát még nem lehet meghatározni, „minden a járványgörbe alakulásától függ”. A remény szerint májustól az olaszok „szép lassan” visszatérhetnek az utcákra.

„Senki sem tudja most még megmondani, hogy idén nyáron mehetünk-e vakációzni, és elutazhatunk-e lakóhelyünk körzetéből” – jelentette ki Angelo Borrelli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában