Járvány

2020.04.01. 13:05

Olaszországban április 13-ig meghosszabbítják a korlátozásokat

A vesztegzár miatt három hete csak munkavégzés céljából, illetve élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése miatt hagyhatják el otthonaikat.

Április 13-áig meghosszabbítja az olasz kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket – jelentette be szerdán Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter.

Olaszországban március 10-től kezdtek életbe léptetni szigorú járványellenes óvintézkedéseket: bezártak az iskolák, a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltokat és a gyárakat, betiltották a rendezvényeket, illetve utazási tilalmat vezettek be.

A vesztegzár miatt az olaszok három hete csak munkavégzés céljából, illetve élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése miatt hagyhatják el otthonaikat.

Roberto Speranza elmondta, hogy a vírus terjedése a szigorú kijárási korlátozásoknak köszönhetően némileg lassult az utóbbi napokban, de még „hosszú út áll előttük”, és a korlátozó intézkedéseknek továbbra is hatályban kell maradniuk.

A március 10-én bejelentett korlátozások április 3-ig maradtak volna érvényben eredetileg.

Olaszországban 105 ezer fölött van azoknak a száma, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A vírus okozta Covid-19 betegség miatt több mint 12 ezren haltak meg.

A kijárási korlátozásoknak hála az újonnan észlelt fertőzések száma már nem emelkedik olyan gyors tempóban, mint pár héttel ezelőtt, de a szakértők arra intenek, hogy a tényleges javulásban csak akkor lehet bízni, ha ez a tendencia hosszabb ideig fennmarad.

Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán közölte, hogy a kormány 25 milliárd eurós mentőcsomagot dolgoz ki a gazdasági károk enyhítésére. Az állam áprilisban és májusban is folyósít 600 eurót azoknak, akiknek a koronavírus-járvány miatt nincs bevételük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában