nápoly

2020.05.07. 22:00

Ápolónőt erőszakolt meg brutálisan a migráns

A támadásra Matteo Salvini is reagált.

Közel egy órán keresztül erőszakoskodott a szenegáli migráns a 48 éves ápolónővel, aki a koronavírus ellen küzdelem frontvonálában dolgozik. A támadásra a bevándorlásellenes politikus is reagált – írja a V4NA.

Interjút készített a La Repubblica című olasz lap egy nápolyi ápolónővel, akit vasárnap egy szenegáli migráns brutálisan megerőszakolt.

A 48 éves nő a lapnak elmondta, hogy egy állami kórházban dolgozik, ahol koronavírussal fertőzött betegeket kezelnek. Elmondása szerint miután lejárt a műszakja haza indult, azonban a járvány okozta korlátozások miatt egy órát kellett várnia a buszra, ezért leült egy padra. A támadás délután fél három magasságában történt, egy lélek sem volt a pályaudvaron.

A beszámoló szerint a nő egyszer csak arra lett figyelmet, hogy a szenegáli átmászik a kerítésen és elindul felé. Rögtön tudta, hogy baj lesz. Amikor a hatalmas férfi odaért hozzá, megragadta a kezét és az áldozat azt gondolta, hogy ki akarja rabolni, ezért odaadta neki a táskáját, mondván, hogy pénz van benne. A migránst azonban nem érdekelte a pénz, azt mondta, hogy van neki is.

A szenegáli a földre teperte a nőt, és letépte róla a ruhát. A beszámoló szerint a férfi olyanokat mondott az erőszak közben, hogy

„meg foglak ölni”, „meg kell tisztítanom”, el kell távolítanom a tüzet, amelyben benned van„.

Az erőszak 45 percig tartott, mindössze egy nő járt a környéken, akinek hiába kiabált, az nem hívott segítséget. Végül három katona jelent meg, akik közbeléptek.

Az ápolónő az eset után nem tudott visszamenni dolgozni, és a családját is megviselték a történtek, a férje magát hibáztatja a támadás miatt.

A brutális támadás mellett Matteo Salvini, volt bevándorlásellenes olasz belügyminiszter sem tudott elmenni szó nélkül, Twitter-oldalán mondta el véleményét.

”Miközben a kormány egy amnesztiát tervez 600 ezer illegális bevándorló számára, ez történik Olaszországban. Szégyen. Az olaszok az elsők„, fogalmazott a Liga vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában