Járvány

2020.05.22. 09:35

Feljelentést tesz Bencsik János videója miatt a Jahn Ferenc Kórház

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a fennálló veszélyhelyzetben tett valótlan tényállításokra tekintettel feljelentést tesz Bencsik János független országgyűlési képviselő által közzétett videó ügyében.

Az intézmény tudatta, belső vizsgálat erősítette meg, hogy a független képviselő támadásai alaptalanok. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház közleménye:

Néhány napja képviselő úr egy igaztalan állításoktól hemzsegő videófelvételt tett közzé, melyben egy – állítólagosan kórházunk dolgozójával folytatott – beszélgetésben keltették kórházunk rossz hírét, ingatták meg betegeink és hozzátartozóik hitét és bizalmát abban, hogy az ellátásukat munkatársaink megfelelő és biztonságos körülmények között nyújtják.

Miután képviselő úr továbbra is támadja kórházunkat – bár a gyógyító munka minden energiánkat és figyelmünket leköti – kénytelenek vagyunk mi is lépéseket tenni, nem mehetünk el szó nélkül a támadások mellett.

A nyilvánosságra hozott felvétel kapcsán részletes belső vizsgálatot folytattunk le intézetünkben, melynek legfontosabb eredményei a következők:

A kórház biztonsági kameráinak felvételei egyértelműen bizonyítják, hogy Bencsik János képviselő úr a kórházunk területére a járványügyi szabályokat és az általános látogatási tilalmat megszegve, a biztonsági és egészségügyi ellenőrzést tudatosan kikerülve, bujkálva jutott be, két további személy társaságában, akik nem a mi dolgozóink. Ezzel kockáztatták a kórház betegeinek és dolgozóinak egészségét, és még ráadásul a sajátjukat is.

A képviselő úr által közzétett videóban, a közvéleményt megtévesztve, nem a dolgozóink által – a szakmai előírásoknak megfelelő – ténylegesen használt védőeszközöket, hanem más célra alkalmazott egyszerű látogatói védőköpenyt mutatnak be és állítanak be úgy, mintha a járvány elleni védekezésben csak ezeket alkalmaznánk. Ezt meghaladóan a sebészi maszkok, az FFP maszkok, továbbá a gumikesztyűk és a védőszemüvegek nem megfelelő minőségével és használatával kapcsolatosan tesznek valótlan, minden hozzáértést és szakmai alapot nélkülöző kijelentéseket.

A koronavírussal fertőzött, illetve a fertőző gyanús betegek ellátását biztosító osztályok főnővéreinek/főápolóinak 2020. május 18-án tett írásbeli nyilatkozata alapján egyértelműen és kétséget kizáróan megállapítható, hogy a feladatok ellátásához szükséges minőségű és mennyiségű védőfelszereléseket a dolgozók számára a kórház maradéktalanul és folyamatosan biztosította.

Az ellátott betegek és munkatársaink védelme mindvégig kiemelt szempont a járvány során. Az országban elsők között rendeltük el a kórházi dolgozók kötelező maszk használatát. A fenntartó által rendelkezésünkre bocsátott védőfelszereléseken túlmenően 68,4 millió Ft értékben rendeltünk védőeszközöket kollégáink részére.

A védőfelszerelésekkel történő felelősségteljes gazdálkodást, valamint a védőfelszerelések szabályozott módon történő kiadását és hatékony felhasználását a kórházparancsnok napi szinten ellenőrzi és azt példa értékűnek minősítette.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a fentiek miatt feljelentést tesz mind a járványügyi szabályok súlyos megszegése, mind a védőfelszereléseket és a kórházi munkát érintő kijelentések miatt.

A kórházunkban használt védőfelszerelésekre vonatkozó minden dokumentumot átadunk a nyomozó hatóságoknak, beleértve a bevételi és kiadási bizonylatokat, melyek igazolják, hogy a járvány kezdete óta több százezer védőeszköz érkezett kórházunkba és került a dolgozók részére ellenőrzött módon kiadásra. Átadjuk a kórházi osztályokat vezető főnővérek és főápolók írásbeli nyilatkozatait a védőfelszerelések megfelelő minőségéről és mennyiségéről.

Átadjuk a kórház biztonsági kameráinak mentett felvételeit is. Átadjuk továbbá a kórház dolgozói számára kiküldött vezetői utasításokat és tájékoztató hírleveleket. A kórház hivatalos Facebook-oldalán megtekinthető az a több tucat poszt, melyben – a kollégáink által egymásról készített fotókkal illusztrálva – a kórházi védekezés munkálatairól számoltunk be a nyilvánosságnak.

Ismételten felszólítjuk képviselő urat, hogy tartsa távol magát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháztól, kérjen bocsánatot a megtévesztett emberektől, valamint dolgozóinktól és fejezze be az igaztalan állítások felelőtlen terjesztését!

Kórházunk a továbbiakban kizárólag a gyógyító munkával kíván foglalkozni, sajnáljuk, hogy képviselő úr szavai és tettei miatt most méltatlan dolgok vonták el figyelmünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában