Pesty László: csütörtök éjfélig mindenképpen folytatni kell az aláírásgyűjtést

Összegyűlt az egymillió aláírás szerda este negyed tízkor a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíciójának ügyében, de továbbra is várják az aláírásokat – mondta Pesty László, az aláírásgyűjtés kampányfőnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Pesty László kiemelte: bár összegyűlt az egymillió aláírás, csütörtök éjfélig még gyűjteni kell, mert négy ország még nem hozta a részt vevő tagállamoktól jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.

Fontos, hogy jóval egymillió felett legyen az aláírások száma, mivel Brüsszel megvizsgálja majd azok hitelességét, és kiderülhet, hogy többen kétszer írtak alá vagy hibásan tették azt

- mondta.

Miről szól a kezdeményezés?

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

A petíció elérhető az irdala.hu weboldalon.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése igazi nemzeti egységet teremtett, hiszen a petíciót a közélet számos kiemelt személyisége támogatja világnézettől függetlenül, akik mindenkit aláírásra buzdítanak: Hosszú Katinka, Böjte Csaba testvér, Kozma Imre atya, Nagy Feró, Eszenyi Enikő, Reviczky Gábor, Keresztes Ildikó, Vidnyánszky Attila, Bródy János, Tolcsvay Béla, Csókay András idegsebész, Borbás Marcsi, Pataki Attila vagy Győrfi Pál, és a sort még hosszan lehetne folytatni.

Ha még tette, Ön is írja alá! Csak néhány kattintásba kerül, a székelyeknek és Európa számos más, őshonos nemzetiségének azonban óriási segítséget jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában