Ország-világ

2020.06.20. 22:28

Több embert halálra késeltek az angliai Readingben

Brit médiaértesülés szerint hárman meghaltak abban a késeléses támadásban, amely szombat este történt a dél-angliai Reading városában.

Több embert megkéseltek a dél-angliai, Londontól nyugatra fekvő Reading városában – jelentette a brit sajtó szombaton.

A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a helyszínen, a Forbury Gardens nevű parkban vannak, és vizsgálják a történteket. Jason Brock, a readingi tanács vezetője arra szólította fel az embereket, hogy a „súlyos incidens” miatt kerüljék a környéket.

Szemtanúk szerint

a rendőrség járőrautókkal és helikopterekkel érkezett a Londontól nagyjából 60 kilométerre nyugatra fekvő, mintegy 200 ezer lakosú város központjában található parkba, ahol korábban, a nap folyamán rasszizmusellenes tüntetést tartottak.

A helyi rendőrség azt kérte, hogy senki ne osszon meg a közösségi médiában spekulációkat vagy videofelvételeket az incidensről.

Priti Patel brit belügyminiszter az eset után mély aggodalmának adott hangot.

A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap online kiadása meg nem nevezett forrást idézve azt írta, hogy

a rendőrség által súlyos incidensnek minősített támadásnak két további sérültje is van.

Őket a közeli Royal Berkshire kórházba szállították.

A lap forrásai szerint

a rendőrség „találomra elkövetett” támadásnak tartja a Londontól 65 kilométerre nyugatra fekvő városban történt késelést.

A Sky News brit hírtelevízió szombat éjjel azt közölte, hogy egy embert a helyszínen őrizetbe vettek. A területileg illetékes rendőrség – Thames Valley Police – szombaton késő estig nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában