Trianon 100

2020.06.03. 10:08

Varga Mihály: erősebbek vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor (videó)

Ez pedig a sok millió értékőrző magyarnak köszönhető – hangzik el abban a videoposztban, amelyet a pénzügyminiszter szerdán tett ki közösségi oldalára.

Varga Mihály ebben egy erdélyi kirándulás emlékét idézi fel, amikor a Szent Anna-tónál egy felvidéki magyar családdal találkozott. „Elmondták, hogy a gyerekekkel közösen elhatározták, körbejárják a történelmi Magyarország határait. A Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt, a Délvidéket és az Őrvidéket” – árulja el a miniszter, aki szerint ez a történet is rávilágít arra, hogy bár Trianon megsemmisíthette volna a nemzetet, de a magyarokban itthon és külhonban is kivételesen erős az összetartozás érzése. A politikus hozzáteszi: enélkül elvesztünk volna az elmúlt évszázad viszontagságai alatt.

„Nincs még egy nemzet, amely egy ekkora tragédiát ennyi idő távlatában is túlélt volna. Komoly eredmény, hogy az egységes Kárpát-medencei magyarság ma már nem emlék, hanem a mindennapokban megélt valóság”

- hangsúlyozza, hozzátéve, hogy „a sokmillió értékőrző magyarnak köszönhetően most erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában