Ország-világ

2020.07.07. 13:49

Saját gazdáját ölte meg egy megvadult bika Erdélyben

A tragédia hétfő este történt a magyarlakta Tordaszentlászló határában – közölte kedden a kolozsvári Maszol.ro hírportál.

Egy megvadult bika megtámadta a legelőről állatait behajtó gazdáját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mire a mentők kiértek a helyszínre, életét vesztette.

Az állat a felöklelt gazda segítségére siető szomszédot is megtámadta, őt súlyos, de stabil állapotban vitték a kolozsvári sürgősségi kórházba.

A bika által megtámadott férfiaknak sikerült riasztaniuk a falu polgármesterét. Az elöljáró a helyszínre már egy vadászengedéllyel rendelkező férfival együtt érkezett, aki

egy lövéssel leterítette a gyilkos állatot.

Az erdélyi portál által megszólaltatott állatorvos szerint

a bika vetélytársakat láthatott gazdájában, és azért támadt rá, mert védte „háremét”.

A szakértő szerint súlyosbította a helyzetet, hogy aznap sokat esett az eső Tordaszentlászlón, és a vizes füvet legelő tehenek egy olyan mirigyet választottak ki, ami a szokásosnál is agresszívebbé tette a bikát.

A falu közösségét felkavaró tragédia után kedd estére közös imára hívta a lakosokat Tordaszentlászló református lelkésze. A 38 évesen elhunyt Kovács János temetéséről később intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában