védekezés

2020.08.26. 08:16

A járvány erősödésére és tájfunra készül Észak-Korea

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető összehívta a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, amelyen a két témáról tanácskoztak.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető összehívta a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, amelyen az újfajta koronavírus-járvány elleni harcról és a közelgő tájfun elleni védekezésről tanácskoztak – jelentette szerdán a phenjani rezsim hivatalos szócsövének számító KCNA hírügynökség.

A politikai bizottság megvitatta a koronavírus-járvány miatt bevezetett karantén egyes hiányosságait, és egy sor döntést hozott ezek kiküszöbölésére, illetve a fertőzés terjedése elleni védekezés fokozására.

Észak-Korea eddig egyetlen fertőzéses esetről sem adott hírt, de Kim a múlt hónapban azt mondta, hogy a vírus „mondhatni bejutott” az országba. Július végén lezárták a déli Keszong városát, miután felmerült a fertőzés gyanúja egy férfinál, aki visszatért Dél-Koreából, ahová illegálisan távozott három éve. A vesztegzárat három héttel később, augusztus közepén oldották fel, de Kim további korlátozásokat helyezett kilátásba annak érdekében, hogy a kommunista állam elkerülje a járványt.

A KCNA jelentése szerint a párttestület ülésén az országhoz közeledő Bavi tájfun elleni védekezésről is szó volt. A vihar várhatóan szerdán és csütörtökön söpör végig az egész országon, és mindenhol károkat okozhat.

Észak-Koreát július vége óta heves esőzések és áradások sújtják, és augusztus 6-án is egy tájfun csapott le az országra. A legnagyobb károk Észak-Korea középső és déli tartományaiban keletkeztek.

Kim Dzsong Un az emberéletek megőrzésére és a károk minimalizálására adott utasítást a párttestület ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában