lázadás és a vandalizmus

2020.08.22. 09:08

Összecsaptak a rendőrök a korona-intézkedések ellen tüntetőkkel (videó)

Három városban is tüntettek az elmúlt héten a holland kormány intézkedései ellen, melyekkel a koronavírus-járványt akarják megfékezni. A hágai demonstráció végül zavargásba torkolt, összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel, erről több videó is készült. Az igazságügyi miniszter szerint most épp erre van a legkevésbé szükség.

A holland parlament épületének is helyet adó Binnenhof-nál tartottak tüntetést a kormány koronavírus-járvány miatt hozott intézkedései ellen, amikor összecsaptak a rendőrök a demonstrálókkal. Egy rendőrtiszt megsérült, és többeket kihallgattak az eset után. A rendőrség közleményében elmondta, nem volt egyértelmű, mi okozta az összetűzést a helyszínt biztosító rendőrök és tüntetők között – számol be a V4NA.

„Azért cselekedtünk, mert többen provokatívan és agresszívan léptek fel a rendőrökkel szemben”.

Több felvétel is készült a helyszínen, amelyeken látható, hogy többen is összeverekedtek, és a rendőrök is gumibottal próbálták visszatartani a rájuk rontókat.

Az elmúlt héten három városban, Hágában, Utrechtben és Amersfoortban is voltak tüntetések a járványvédelmi intézkedések ellen. Az igazságügyi miniszter szerint ezek „nagyon kontraproduktívak”. Fred Grapperhaus szerint a zavargásokat főleg a fiatalok gerjesztik unalomból és frusztrációból, ez azonban „nem tolerálható”.

A koronavírus-járvány egy olyan társadalmi probléma, amire senki sem számított, és próbáljuk a lehető legjobban megoldani. Az utolsó dolog, amire szükség van, az a lázadás és a vandalizmus, mondta Grapperhaus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában