alkoholmérgezés

2020.08.02. 14:30

Pancsolt szesz szedi áldozatait India szegényebb területein

Alkoholcsempész-bandára csapott le az indiai rendőrség vasárnap az északnyugati Pandzsábban, azt követően, hogy az államban 86-an haltak meg pancsolt szesztől a héten – közölték hivatalos források.

Druman Nimbale, a helyi rendőrség munkatársa újságíróknak elmondta, hogy több mint 30 helyen tartottak házkutatást, és több embert letartóztattak.

Az esetet pénteken, néhány nappal az első halálesetek után jelentették a rendőrségen. A hét végén a hatóságok már 25 embert letartóztattak, és több mint 100 razziát tartottak falvakban és útmenti kifőzdékben.

A házkutatások során több száz liternyi alkoholt, egyebek közt az iparban használt denaturált szeszt foglaltak le.

Indiában széles körben elterjedt a pancsolt italok fogyasztása, ugyanis sokkal olcsóbbak az import áruknál és a kedvelt indiai márkáknál. Az áldozatok főleg a társadalom szegényebb rétegéből kerülnek ki.

Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből keverik ki.

A koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott korlátozási intézkedések szintén megnehezítették az alkoholhoz jutást. Pénteken tíz ember halt meg India déli részén, ahol a helyi boltok zárvatartása miatt néhányan alkoholos fertőtlenítőszert ittak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában