Illegális bevándorlás

2020.11.05. 17:30

Bakondi: Soros-tervet hajt végre az Európai Unió

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió vezetői az illegális menekültek befogadásakor Soros György elképzelését akarják megvalósítani.

Fotós: Soós Lajos

Bakondi György csütörtökön Budapesten újságíróknak azt mondta,

az EU vezetői Soros György azon javaslatának akarnak érvényt szerezni, hogy az a tagállam, amely nem engedi be az illegális migránsokat, ne kapjon pénzt az uniótól.

A főtanácsadó közölte: az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, mivel nem hajlandó beengedni illegális bevándorlókat.

Azt a szabályozást kifogásolják tette hozzá , hogy a migránsok csak nem uniós országok magyar külképviseletein nyújthatják be menedékkérelmüket.

Emlékeztetett: az Európai Parlament tárgyalódelegációja és az EU soros elnöksége megállapodott, hogy jogállami feltételekhez kötik az uniós költségvetési, illetve a válságkezelési források kifizetését.

Ez ellentétes azzal a megállapodással, amely az Európai Tanácsban született

hangsúlyozta.

A magyar kormány, tekintettel a fokozódó illegális migrációra, a járványhelyzetre és a migrációval összefüggő súlyos terrorcselekményekre, teljes mértékben elutasítja ezeket az elképzeléseket, és mindent meg fog tenni, hogy életbe lépésüket megakadályozza jelentette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

Arról is szólt, hogy

valamennyi migrációs útvonalon fokozódik a migrációs nyomás.

Lampedusára napi 400-500-an érkeznek, a magyar határokon pedig 31 ezer határsértőt fogtak el az idén, ami a duplája 2019-es egész évi adatnak.

Bakondi György megítélése szerint könnyű észrevenni az összefüggést az illegális migráció és a francia városokban, illetve Bécsben elkövetett terrorcselekmények között.

Borítókép: Bakondi György sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 29-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában