Ország-világ

2020.11.03. 18:15

Fidesz: elfogadhatatlan, hogy a kamuvideós Korózs vezesse a népjóléti bizottságot

Elfogadhatatlan, hogy a „kamuvideós” Korózs Lajos (MSZP) vezesse az Országgyűlés népjóléti bizottságát, és a szocialista politikus méltatlan arra, hogy járványügyi meghallgatást vezessen – közölte Selmeczi Gabriella (Fidesz), a népjóléti bizottság alelnöke és Nacsa Lőrinc (KDNP) testületi tag kedden.

Közleményük szerint a baloldal a kezdetektől nem segíti a járvány elleni védekezést: nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, külföldön támadták Magyarországot, ráadásul kamuvideót is készítettek egy álmentőssel a magyar egészségügy lejáratására írták a kormánypárti politikusok.

Felháborítónak nevezték, hogy ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről.

Amíg nincs a következménye a baloldali botránynak, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy a kamuvideós Korózs Lajos járványügyi meghallgatást vezessen – olvasható a közleményben.

Kedden határozatképtelenség miatt elmaradt az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen a tervezett napirend szerint a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről esett volna szó az operatív törzs képviselőinek részvételével.

A bizottsági ülésen a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

Korózs Lajos az ülés elején közölte: egy hete tett ajánlást a népjóléti bizottság ülésének napirendjére. Felolvasta Selmeczi Gabriella fideszes bizottsági alelnök levelét, amelyben a kormánypárti képviselők egyéb kötelezettségeire hivatkozva azt kérte, a tanácskozást a jövő héten tartsák meg. Korózs Lajos hozzátette: mivel elnökként nem támogatta az ülés elhalasztását, egy újabb levelet kapott kedd délelőtt a kormánypárti képviselőktől, amelyben bejelentették távolmaradásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában