Ország-világ

2020.11.13. 11:08

Operatív Törzs: megérkezett az újabb adag influenzaoltás (videó)

Nagyon fontos, hogy komolyan vegyük az intézkedéseket, így megkímélhetjük az egészségügyi ellátórendszert – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján.

Ennyien nem viseltek maszkot

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy kedd éjféltől lépte életben az újabb védelmi intézkedések. Az elmúlt 24 órában 18-an szegték meg a maszkhasználatot közterületen, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben pedig 70-en – írja az Origo.

324 személy szegte meg a kijárási tilalmat

Kiss Róbert elmondta, hogy a kijárási tilalom esetében 324 személy ellen intézkedtek az elmúlt 24 órában. Ők tényszerűen megszegték a korlátozásokat – tette hozzá.

Három üzletet zártak be

A rendőr alezredes arról is beszélt, hogy november 4-e óta 1157 személlyel szemben intézkedtek a kijárási korlátozás és a kijárási tilalommal kapcsolatban. Az elmúlt 24 órában három üzletet zártak be a hatóságok.

Több mint 30-an szegték meg a tranzitálási szabályokat

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy a tranzitálási szabályokat több mint 30-an szegték meg.

A teljes sajtótájékoztatót itt megtekintheti:

Megtámadták a koronavírus kormányzati portált

Tegnap terheléses támadás érte a koronavirus.gov.hu portált, de a hibát elhárították – mondta Gál Kristóf.

A meghaltak átlagéletkora 76 év továbbra is

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a meghaltak jelentős többsége egy-vagy több krónikus megbetegedésben szenvedett. A meghaltak átlagéletkora 76 év továbbra is – tette hozzá.

Müller Cecília: Ne keressük a kiskapukat

Minden szabályt szigorúan be kell tartani, hogy megfékezzük a vírust – mondta Müller Cecília. Kerülni kell a csoportosulásokat, és senki se keresse a kiskapukat.

„A szuperdolgozó helyett, ne váljunk szuperfertőzővé”

Müller Cecília beszámolt arról, hogy arról értesült, hogy a fiatal munkavállalók lázcsillapítót szedtek be, így tudtak átjutni az infrakapun.

Ez egy életveszélyes cselekedet. A szuperdolgozó helyett, ne váljunk szuperfertőzővé -

mondta az országos tiszti főorvos.

Egyre több szűrőbusz indul el

Müller Cecília elmondta, hogy az egyre növekvő számok miatt fokozódó igény van a háziorvosok részéről a tesztek elvégzésére, és ezt a kapacitást is bővítették. Éppen ezért indultak el azok a buszok, ahol teszteket végeznek – mondta a szakember. Péntektől négy, hétvégétől pedig hat helyszínen lesznek jelen – tette hozzá.

Senki se menjen a szűrőbuszokhoz, csak azok, akiknek oda kell mennie

Senki ne álljon sorban ezeknél a buszoknál, mert csak azok mehetnek oda, akiknek elrendelték a szűrését – mondta Müller Cecília.

Egyre több a koronavírus-örökítőanyag a szennyvízben

Müller Cecília elmondta, hogy számos helyen az országban emelkedik a szennyvízben a koronavírus-örökítőanyag.

Újabb influenza-elleni oltóanyag érkezett

Müller Cecília elmondta, hogy újabb influenza-elleni oltóanyagot szállítottak ki a háziorvosokhoz. A felnőtt oltóanyagnak a 65 százalékát oltották el, míg a gyermekek esetében csak 10 százalék fogyott.

Még jobban vigyázzanak a cukorbetegek

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy az 50 év alatti meghaltak esetében a cukorbetegség volt az egyik legfőbb krónikus megbetegedés. Aki cukorbetegségben szenved, az még inkább vigyázzon magára.

A rendőrség ellenőriz a 10 ezer fő feletti városokban

A 10 ezer fő feletti népességű településeken a közterületi maszkhasználatot a rendőrség ellenőrzi – mondta Kiss Róbert. Mindezek mellett a honvédség is részt vehet az ellenőrzésben – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában