kamupártok

2020.11.15. 13:00

Nem az ellenzék ellen irányul a választási törvény módosítása

Nem az ellenzéki pártok ellen irányul a választási törvény módosítása, a változtatásoknak egy célja van: a költségvetési forrást elcsalni akaró „kamupártok” ne tudják akcióikat végrehajtani – emelte ki a Médianéző Központ elemzője.

Rotyis Bálint az M1-en hangsúlyozta:

számos olyan párt elindult már a választásokon, amely a minimumfeltételek teljesítése esetén akár 150 millió forintot is kapott; ezt a pénzt nem kampányolásra, hanem egyéb célokra használta fel, ami törvényellenes.

Hozzátette: a baloldal korábban számtalanszor követelt szigorítást.

Az elemző szerint

a módosítás nem írja át az ellenzék stratégiáját, hiszen 2022-re egy vagy legfeljebb két közös listával készültek.

A javaslat mindkét feltételt biztosítja, sőt a parlamenti pártok mindegyike képes lehet önálló listát is állítani, amihez 50 egyéni jelölt szükséges – mondta.

Rotyis Bálint kitért az MSZP-s Korózs Lajosra is, aki – mint megjegyezte – a tavaszi „kamuvideója” után közösségi oldalán 2016-os halálozási statisztikákra hivatkozva állította azt, hogy koronavírusban halnak meg a legtöbben Magyarországon. Egy választott tisztségviselőnek, különösen ha a népjóléti bizottság elnöke és aktív médiaszereplő, oda kell figyelnie, hogy csak és kizárólag hiteles információkat szolgáltasson. Úgy fogalmazott: jogos elvárás a szavazók részéről, hogy az ellenzéki kritikák mögött is tényadatok szerepeljenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában