korrupció

2020.11.20. 10:10

Növényvédelmi felügyelőket megvesztegető kamionosok ellen emeltek vádat

A sofőröket hivatali vesztegetés bűntettével vádolják.

Vádat emeltek 12 külföldi kamionsofőr ellen, akik a röszkei autópálya-határátkelőhelyen dolgozó növényvédelmi felügyelőket vesztegettek meg 2015 nyarán – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a sofőröket hivatali vesztegetés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a sofőrök teherautóikon növényegészségügyi-ellenőrzés köteles árut szállítottak külföldről, Magyarországon keresztül különböző célországokba. A szállítmányok ellenőrzését a Csongrád Megyei Kormányhivatal növényvédelmi felügyelőinek kellett elvégeznie a röszkei átkelőnél.

A vádlottak az ügyintézés meggyorsítása, illetve zökkenőmentessé tétele érdekében készpénzt adtak át az ott dolgozó kormánytisztviselőknek.

A pénzt elfogadó hivatalos személyekkel szemben már korábban vádat emeltek, ügyüket a Szegedi Törvényszék tárgyalja.

Az ügyészség az őket megvesztegető szerb, lengyel, valamint török kamionsofőrök ellen emelt vádat, akiket nemzetközi jogsegélyeljárás keretében hallgattak ki. Kérték, hogy a sofőrökről büntetővégzéssel döntsön a bíróság – tudatta a helyettes szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában