illegális bevándorlás

2020.11.02. 15:20

Szijjártó: a Nyugat-Balkánon egyre tarthatatlanabb a helyzet

A migráns bandák gyakorlatig kezdik ellehetetleníteni az életet – írta közösségi oldalán a külügyminiszter.

„A görög külügyminiszter-kollégával rendszeresen találkozunk személyesen, de ma egy szomorú esemény és egy komoly kihívás miatt is beszélnünk kellett egymással telefonon” – írta Szijjártó Péter, majd folytatta:

„Görögországot földrengés rázta meg a múlt hét végén, ami miatt a szolidaritásomat fejeztem ki a kollégának és jeleztem, hogy állunk rendelkezésükre segítségnyújtással, szükség esetén.

Az illegális migráció továbbra is közös kihívás, hiszen mindkét ország külső uniós határt véd. Mindketten pontosan tudjuk, hogy ez mekkora terhet jelent pénzügyileg és személyileg is.

A mi álláspontunk világos:

az illegális migrációt meg kell állítani, mégpedig a külső határokon vagy lehetőleg még messzebb,

ezért szívesen segítünk görög barátainknak, hogy minél hatékonyabban tudják őrizni és védeni a határukat.

A Nyugat-Balkánon ugyanis egyre tarthatatlanabb a helyzet, a barbár módon viselkedő migráns bandák egyes településeken gyakorlatilag kezdik ellehetetleníteni a mindennapi normális életet.

Ez pedig nem mehet így tovább!” – írta a külügyminiszer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában