arcátlan lépés

2020.12.11. 23:14

1,6 milliós jutalmat adott saját magának a momentumos polgármester

Juhász Béla novemberben még arra panaszkodott, hogy a „kormányzati elvonások” miatt nehéz helyzetben van az önkormányzat, és már a tartalékaikat is fel kellett élniük.

A járványhelyzetben kapott felhatalmazással adott magának 1,6 milliós jutalmat Sződliget momentumos polgármestere.

1.645.200,- forintos jutalomról döntött saját magának Sződliget Momentumos polgármestere, Juhász Béla. A járvány miatti rendkívüli jogrendben a polgármester gyakorolja a képviselő-testület hatásköreit, ezért a polgármester maga döntött saját jutalmáról – olvasható a Váconline.hu portál cikkében.

Bár az egyszemélyi felhatalmazás azt a célt szolgálja, hogy a polgármester haladéktalanul meg tudja hozni a koronavírus járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket, a Momentumos politikus ezzel a lehetőséggel élve inkább saját magát jutalmazta meg.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy Juhász Bélával közös novemberi videójában még arra utalt, hogy a védekezéshez nincs elég pénze a településnek.

Ugyanebben a videóban Juhász Béla Momentumos polgármester arra panaszkodik, hogy a „kormányzati elvonások” miatt nehéz helyzetben van az önkormányzat. Akkor azt mondták, hogy már a tartalékaikat is fel kellett élniük.

Úgy látszik, a polgármesteri több mint másfél milliós jutalomra így is jutott a kistelepülésen.

Sok sződligeti tartja felháborítónak, hogy miközben a Momentumos településvezető folyamatosan a kormányra mutogat és pénzhiányról beszél, addig saját maga jutalmára van forrása. A koronavírus miatti járványhelyzetben lenne fontosabb cél is, mint a baloldali politikus jutalmazása. Különösen arcátlannak tartják, hogy még a formára se ad a Momentumos településvezető, és saját maga dönt saját maga extra pénzéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában