Ország-világ

2020.12.18. 14:34

Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely ismét teljesen hülyének néz mindenkit

A főpolgármester hatalmas sikerként ír arról, hogy megérkeztek az árajánlatok a Lánchíd felújítására, amely szerinte sokkal olcsóbb lesz.

A budapesti Fidesz egy kérdéssel kezdi legfrissebb bejegyzését a hivatalos közösségi oldalán: Ismerik a régi viccet?

„Nem Szentpéterváron, hanem Moszkvában. Nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak!”

Karácsony Gergely ismét teljesen hülyének néz mindenkit! Posztjában hatalmas sikerként ír arról, hogy megérkeztek az árajánlatok a Lánchíd felújítására, amely szerinte sokkal olcsóbb lesz. De nemhogy olcsóbb, hanem 5 milliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása Karácsonyék tehetetlensége és időhúzása miatt – írja Facebook-oldalán a fővárosi Fidesz.

A kormánypárt budapesti szervezete felidézi, hogy mint az ismeretes,

a még Tarlós István idejében kiírt közbeszerzésre beérkezett ajánlatokat Karácsony túl drágának tartotta, ezért idén januárban érvénytelenítették a kiírást. Majd több mint fél év semmittevés után (Dorosz Dávidtól, az azóta megbukott főpolgármester-helyettestől végül a buszszakértő Tüttő Kata kapta meg a feladatot), második próbálkozásra sikerült kiírni az új közbeszerzést. (Az elsőt törvényi nem megfelelőség miatt a hatóság visszadobta.)

A beérkezett legjobb árajánlat a Lánchíd felújítására 26,7 milliárd forint. Ez valóban kevesebb, mint az érvénytelenített 35,2 milliárdos korábbi ajánlat, csakhogy az új kiírásban kizárólag a híd felújítása szerepel, nem tartalmazza a már korábban elvetett Váralagút felújítását, és nem tartalmazza a 2-es villamos pesti hídfői alagútjának felújítási költségét. Az érvénytelenített közbeszerzésben kizárólag a Lánchíd felújításának költsége 21,8 milliárd lett volna, így jelenleg az a helyzet, hogy ha a megfelelő tételeket hasonlítjuk össze, akkor a késlekedés 5 milliárd forint többletköltséget okoz a budapestieknek és a magyar adófizetőknek!

Vajon mit gondolt Karácsony, nem fog lebukni az újabb hazugságával? Meddig siránkozik még, hogy nincs pénz, amikor épp ötmilliárdot veszítenek el a fővárosi adófizetők a vezetőjük alkalmatlansága miatt? – teszi fel a kérdést a Facebook-poszt végén a budapesti Fidesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában