Járvány

2020.12.03. 10:59

Hatezer diák osztálykirándulását támogatta a Rákóczi Szövetség

A koronavírus okozta nehézségek ellenére szeptember és november között 190 középiskola mintegy hatezer diákjának honismereti osztálykirándulását támogatta a Rákóczi Szövetség – közölte a szervezet elnöke.

Csáky Csongor az M1-en elmondta: szeptemberben a Kárpát-medencei országokban újraindult az oktatás, a lehetőséggel élve a Rákóczi Szövetség a nemzeti összetartozás évéhez és az október 23-ai nemzeti ünnephez kapcsolódóan hirdette meg honismereti diákutaztatási pályázatát.

A járvány miatt a diákok csak saját országaikon belül utazhattak.

Az osztályokat arra biztatták – tette hozzá -, hogy a 20. századhoz szorosan kapcsolódó történelmi helyeket keressenek fel. A magyarországi diákok közül nagyon sokan látogattak el a recski kényszermunkatáborba, a Terror Háza Múzeumba, a pákozdi katonai emlékparkba, nézték meg a Kossuth téri nemzeti összetartozás emlékhelyét.

A kommunista diktatúra és a holokauszt emlékhelyei erősítik a diákok történelmi tudatát

- hangsúlyozta a szervezet elnöke.

A jövő év a nemzeti újrakezdés éve lesz, a Rákóczi Szövetség bízik abban, hogy sokkal több programot hirdethet meg, személyes találkozásokkal, bepótolva az idén elmaradtakat is – mondta Csáky Csongor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában