szabadság

2020.12.16. 13:26

Kaczynski: semmi pénzért nem adnánk fel a szuverenitást

Eltökéltük, hogy megvédjük a szuverenitásunkat – jelentette ki Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt elnöke. Rámutatott, hogy Lengyelország nem fogja hagyni, hogy a kultúrájával ellentétes megoldásokat erőltessenek rá, ezért nagyon precíz garanciákat alkudtak ki a tárgyalásokon.

Készek voltunk elutasítani a helyreállítási alapot is, ha a tárgyalások számunkra kedvezőtlen fordulatot vettek volna és veszélyeztették volna az országunk szuverenitását – idézte a V4NA Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettest.

Elmondta, hogy Lengyelország eltökélte, hogy megvédi a szuverenitását és ebből nem voltak hajlandóak engedni. Rámutatott, hogy végül győztesként kerültek ki a megmérettetésből, és erős biztosítékokat tudtak kialkudni, melyek biztosítják majd az ország szabadságát.

„Ameddig hatalmon vagyunk, keményen, de racionálisan és intelligensen fogjuk védeni az országunk érdekeit, és ahogy láthatják: eredményesen is” – fogalmazott Kaczynski. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy reálisan kell látni a helyzetet, és bár a delegáció most mindent elért, amit el lehetett érni, a föderalizációs törekvések nem fognak csillapodni az EU részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában