Ország-világ

2020.12.17. 11:08

Operatív Törzs: akár már december végén megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása (videó)

Európa és Magyarország is készül a védőoltásra, már december 21-én dönthet az EU a Pfizer vakcinájáról – hangzott el az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2020. június 17. Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa beszél az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifõorvos közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Tilos lesz a petárdák árusítása és használata

Ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a következő időszakban, valamint betiltják a pirotechnikai eszközök árusítását és használatát – hangzott el az Operatív Törzs napi tájékoztatóján.

A közvetítést itt tudja megtekinteni:

30 napra bezártak egy IX. kerületi étkezdést

221 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt – mondta Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője közölte, hogy egy IX. kerületi étkezdében nem viseltek maszkot, ezért 30 napra bezárták.

311-en szegték meg a kijárási tilalmat az elmúlt 24 órában – mondta Gál kristóf.

Akár már december végén megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője kérte, hogy mindenki tartsa be továbbra is a védelmi szabályokat – írja az Origo. Európa és Magyarország is készül a védőoltásra, már december 21-én dönthet az EU a Pfizer vakcinájáról. Akár már december végén megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása – tette hozzá.

Továbbra is nagyon alacsony a gyermekek fertőzöttsége

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy az eddigi fertőzöttek átlagéletkora 45 év volt, míg az áldozatok életkora 75 év átlagosan. A fertőzöttek 56 százaléka volt nő. Továbbra is nagyon alacsony a gyermekek fertőzöttsége, míg a települések 96 százaléka érintett a fertőzésben – tette hozzá. A legkevesebb új fertőzöttet Heves megyében regisztrálták. Múlt héten Somogy és Baranya megyében nőtt leginkább a fertőzöttek száma a korábbi héthez képest.

Csak úgy egy országgyűlési képviselő sem mehet be a kórházba

Galgóczi Ágnes újságírói kérdésre úgy válaszolt, hogy továbbra is érvényben van a látogatási tilalom a kórházakban. A haldoklóhoz kötelesek hozzátartozót beengedni. Azonban egy országgyűlési képviselő sem mehet be csak úgy a kórházakba, csak akkor ha van szülő nő és haldokló hozzátartozója.

Akinek egy gyorsteszteredménye pozitív lesz, annak jeleznie kell azt a háziorvosnak, és ezt követően megtörténik a pozitív személy elkülönítése – nyilatkozta az NNK osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában