embertpróbáló év

2020.12.24. 10:19

Novák Katalin: egy valóban kereszténydemokrata politikai közösség nem önmagáért a hatalomért küzd

Az igazságnak igyekeznek többséget szerezni, nem önmagáért a hatalomért küzdenek, ezt az alapelvet azonban mintha egyre többen elfelejtenék -mondta a miniszter.

Novák Katalin a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, hogy a baloldal érdeke a békétlenség, és mindent megtesz azért, hogy szítsa az indulatokat.

Ez az esztendő „még azokat is megpróbálta”, akiket közvetlenül elkerült a koronavírus-fertőzés, akik nem nélkülöznek, nem veszítették el a munkájukat, és biztonságos környezetben, szerető közösségben élnek. Év végére a legtöbb ember egyébként is elfárad, megpihenne egy kicsit. Idén ez még inkább így van – vélekedett.

Örömtelinek nevezte, hogy Magyarországon már évek óta tart a családok, a gyermekek melletti elköteleződés erősödése, visszatért az emberekbe a remény, ami gyermekvállalásra ösztönzi őket.

„Meggyőződésem, hogy mindez nem független az állami támogatásoktól” – jelentette ki a miniszter.

Másfél év alatt 220 ezer családnak, csaknem 1 millió embernek segített a tavaly indult családvédelmi akcióterv – közölte. A legnépszerűbb elem a babaváró támogatás volt – tette hozzá.

Novák Katalin kiemelte, hogy a legalább négygyermekes anyák élethosszig tartó személyijövedelemadó-mentessége olyan lehetőség, ami nem létezik máshol.

Januártól bővül az otthonteremtési támogatások köre – jelezte. A cél nemcsak a gyermekvállalás, hanem a gyermeknevelés körülményeinek a javítása is.

Az egyedülálló szülők elismerést és segítséget érdemelnek, mivel nekik „kettő helyett kell teljesíteniük”

- vélekedett a miniszter.

Felidézte, hogy a nyugdíjasok februárban megkapják a tizenharmadik havi nyugdíj első, egyheti részét. Ehhez minden évben hozzátesznek egyhetit, így 2024-re visszaépítik a tizenharmadik havi nyugdíjat, „amit annak idején a baloldal elvett”. Megőrzik a nyugdíjprémiumot is – jelentette ki.

A világon sehol sem tudják komoly áldozatok nélkül átvészelni a koronavírus-járványt – mondta Novák Katalin, aki szerint Magyarország a jól védekező államok közé tartozik.

A miniszter, aki egyben a Fidesz alelnöke is, úgy fogalmazott, hogy „Magyarország legerősebb politikai közösségének vezetésében részt venni izgalmas feladat”. „Eddig bármilyen megpróbáltatással szembesültünk, a politikai közösségünk erősödött, és nem gyengült. Részben ez adja a Fidesz erejét, hogy képes egységes maradni” – jelentette ki.

Évek óta terítéken van a kérdés, hogy pártcsaládot váltsanak-e Európában. A helyzet nem javul az Európai Néppártban – hangoztatta Novák Katalin.

Egy valóban konzervatív, kereszténydemokrata politikai közösség az igazságnak igyekszik többséget szerezni, nem önmagáért a hatalomért küzd, ezt az alapelvet azonban mintha egyre többen elfelejtenék

- vélekedett a miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában