Ország-világ

2020.12.10. 09:33

Szlovén kormányfő: Európának a magyar példát kellene követnie

A kulturális marxizmus elleni küzdelmet és a családpolitikát is kiemelte példaként Janez Janša.

A kulturális marxizmus terjedésének veszélyeire hívja fel a figyelmet Janez Janša szlovén miniszterelnök a Mandinernek adott interjújában, amit a Magyar Nemzet szemlézett. A kormányfő úgy fogalmaz,

„a 19. századi Kommunista kiáltvány kimondja, hogy egy új világ, illetve a kommunizmus megteremtéséhez a nemzetet, a családot, a magántulajdont, a magánoktatást és a vallást fel kell számolni. Paradox módon a rengeteg áldozat és szenvedés ellenére a kommunizmus nem az erőszakkal és a diktatúrával érte el ezt a célt. Ugyanezeket a célokat ma máshogy követik.

A tömegtájékoztatás, az egyetemek, a kulturális ipar, a multinacionális intézmények, a tömeges migráció, az erőltetett multikulturalizmus, egyes politikai pártok tevékenysége révén. Ügyesen palástolják a dolgot, de bárki, aki ismeri a történelmet és a politikai koncepciókat, láthatja, hogy mindez milyen irányba halad.” Janša úgy véli, ezek ellen a család, a magántulajdon, a magánkezdeményezések és a vallások védelmével lehet fellépni, illetve azzal, hogy a nemzetek önmagukat becsülik, és tisztelettel fordulnak más nemzetek iránt.

A szlovén miniszterelnök szerint a kulturális marxizmustól áthatott Európában Magyarország mutatja a helyes utat. „Minden objektív mutató és nemzetközi összehasonlítás szerint az Orbán Viktor vezette magyar kormány mind gazdaságilag, mind pedig a jelenlegi stratégiai kihívások, például a tömeges, illegális migráció kezelésében sikeres” – fogalmaz. Hozzáteszi:

„Magyarország számos sikeres reformlépést tett a stratégiai kihívások kezelésére, ezek egyike például a családpolitika. Ebben nemcsak Szlovéniának, hanem gyakorlatilag egész Európának előbb-utóbb követnie kell Magyarországot, különben halálra leszünk ítélve, vagy egyszerűen népek váltják egymást a migráció miatt, és a Nyugat-római Birodaloméhoz hasonló vég vár ránk”

– mondta Janez Janša.

Címkék#Janez Jansa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában