sérültekről nem tudni

2021.01.30. 20:41

Tűz ütött ki egy chilei kórházban, százakat kellett evakuálni

Közülük legalább harmincan koronavírusos megbetegedéssel kerültek be a klinikára, és nyolcan lélegeztetőgépen voltak.

Tűz ütött ki szombaton a chilei főváros, Santiago egyik kórházában, a klinika összes betegét, 350 embert evakuálni kellett.

Több mint száz tűzoltó küzdött a lángokkal a San Borja Arriarán kórházban. A vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a tüzet egy rövidzárlat okozhatta. Sérültekről nem tudni.

A kimenekített betegeket a környező kórházakba szállították át. Közülük legalább harmincan koronavírusos megbetegedéssel kerültek be a klinikára, és nyolcan lélegeztetőgépen voltak. Őket rendkívüli körültekintéssel és külön mentőautókkal helyezték át – mondta el Enrique Paris chilei egészségügyi miniszter.

Chilében eddig 718 749 fertőzöttje és 18 257 halálos áldozata van a koronavírusnak, és naponta körülbelül négyezer új Covid-fertőzöttet diagnosztizálnak. A több mint 18 millió lakosú országban eddig mindössze 56 ezer embert tudtak beoltani a vírus ellen.

A lakosság több mint 20 százaléka teljes karanténban van, és a hétmilliós főváros nagy részén hétvégi kijárási tilalom van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában