Járvány

2021.02.07. 21:28

Ausztria megszigorítja a határellenőrzést

Ausztria vasárnap bejelentette, hogy megszigorítja az ellenőrzést a határokon, hozzátéve, hogy a világjárvány idején meg kellene akadályozni a nem létfontosságú utazásokat.

Ausztria arra készül, hogy a jövő héten egyes belső korlátozásokat óvatosan felold, így várhatóan megnyílhatnak az üzletek és az iskolák.

„A határellenőrzés célja az, hogy megtörje a fertőzési láncot, amely az új vírusmutációk megjelenésével veszélyesebbé vált” – olvasható Karl Nehammer osztrák belügyminiszter vasárnapi közleményében.

„A járvány idején az utazásokat az abszolút minimumra kell korlátozni” – tette hozzá.

A belügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatban állnak Horst Seehofer német belügyminiszterrel az új határrendelkezésekről, ami után a többi ország belügyminiszterével is tárgyalni fognak. Ausztria Németországgal, Svájccal, Liechtensteinnel, Olaszországgal, Csehországgal, Szlovákiával, Magyarországgal és Szlovéniával határos.

Ausztriában vasárnap 1317 új fertőzöttet jelentettek, a járvány kezdete óta 420 644 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 vírus. Az új halálesetek száma 22, így összesen 7906 halálos áldozata van a Covid-19-betegségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában