Bűnügy

2021.02.10. 10:21

Félmillió doboz cigarettát csempésző román férfi ellen indult eljárás

Eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni, az ügyészség indítványozta letartoztatását – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Szanka Ferenc közölte, a kamionsofőrt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A férfi vezette kamiont a pénzügyőrök hétfő délután az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán ellenőrizték. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, a raktérben azonban kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az áru kiskereskedelmi értéke csaknem 750 millió forint, a szállítmányt mintegy 566 millió forint jövedéki és általános forgalmi adó terheli.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra – tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában