Ország-világ

2021.02.27. 18:32

Fidesz: az I. kerület ellenzéki vezetése indokolatlanul szórja az önkormányzat pénzét

A kormánypárti politikus szerint érdekes, hogy a 2019-hez képest az éves személyi ráfordításokra 800 millió forinttal többet költ az önkormányzat,

Budapest I. kerületének ellenzéki vezetése folyamatosan pénzhiányra hivatkozik, miközben indokolatlanul szórja el az önkormányzat pénzét – erről a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt videónyilatkozatában szombaton.

Böröcz László azt mondta, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) polgármester 2019-ben egy rendezett költségvetésű önkormányzatot vett át, amelynek számláján akkor több mint 10 milliárd forint volt, most azonban pénzhiányra hivatkoznak, miközben az önkormányzat radikális lakbéremelésre készül a kerületben, és a polgármesteri kabinet reprezentációra és csapatépítő tréningekre több mint 100 millió forintot készül elkölteni.

A kormánypárti politikus szerint érdekes, hogy a 2019-hez képest az éves személyi ráfordításokra 800 millió forinttal többet költ az önkormányzat, és 44,5 millió forintot akarnak egy lakásügynökség felállítására fordítani, miközben lakbéremelést terveznek.

Böröcz László úgy fogalmazott: a korábbi „haveri, baráti cégekre, illetve szervezetek kifizetésére mindig van pénz”, amit majd az emberekkel fognak kifizettetni, mint ahogy 2010 előtt erre számos példát láthattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában