Ország-világ

2021.02.10. 20:41

Meghosszabbították a korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák a harmadik hullámot

A javuló járványügyi helyzet ellenére meghosszabbítják az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedésének lassítására bevezetett korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák egy harmadik fertőzéshullám kialakulását – állapodott meg hétfőn a szövetségi kormány a tartományi kormányokkal.

A február közepén lejáró korlátozásokat egyelőre március 7-ig hosszabbítják meg, és csak akkor lazítják, ha 35 alá süllyed a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma, amely jelenleg 68-on áll – mondta Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Kiemelte, hogy a polgárok fegyelmezett magatartása révén sikerült megfékezni a második hullámot, de

elkezdődött a korábbiaknál jóval fertőzőképesebb új vírusváltozatok terjedése, ezért „létfontosságú”, hogy a következő hetekben minél alacsonyabbra csökkentsék az új fertőzések számát.

Ugyanakkor a fodrászatok már március 1-jén újra megnyithatnak, a közoktatás és a napközbeni gyermekellátás intézményrendszerének újraindításáról pedig a szövetségi berendezkedés szabályai alapján a területen illetékes tartományi kormányok saját belátásuk szerint döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában