kárpátalja

2021.02.01. 16:50

Schanda: az anyanyelvi képzéssel tovább erősödhet a kárpátaljai magyar közösség

Egyeztetett Orosz Ildikóval, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnökével a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a kárpátaljai magyar szakképzés helyzetéről,

A magas színvonalú, anyanyelvi képzés az egyik legfontosabb eszköz ahhoz, hogy a kárpátaljai fiatalok sikereket érhessenek el a szülőföldjükön, ezáltal tovább erősödjön a helyi magyar közösség – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Schanda Tamás bejegyzésében az áll, hétfőn egyeztetett Orosz Ildikóval, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnökével a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a kárpátaljai magyar szakképzés helyzetéről, a további lehetséges támogatásokról és együttműködési formákról.

Az egyeztetés után azt írta, „reméljük, hogy hamarosan rendeződik a helyzet Kárpátalján”.

Emlékeztetett, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a múlt héten arra kapott ígéretet ukrán kollégájától, hogy a készülő kisebbségi törvény előkészítésébe bevonják a magyar nemzetiség képviselőit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában