Ország-világ

2021.03.10. 13:58

Újra gőzerővel támadja a határon túli magyarokat a DK

Vadai Ágnes azon háborog, hogy külhoni magyarok jöhetnek ide oltakozni, Arató Gergely pedig továbbra is elvenné tőlük a szavazati jogot.

„Jönnek! Felvenni a nyugdíjat, vásárolni, és a hírek szerint oltakozni is” – háborodott fel Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció (DK) szerdai online sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint elsősorban a magyar–ukrán határon érkeznek külhoniak oltakozni. Szerinte Magyarország nem hívta le az uniós vakcinákat, arra viszont nem tért ki, hogy már egymillió fölött van a beoltottak száma. Vadai Ágnes azt sem tudja, mennyi oltóanyagot kötött le a kormány, illetve hogy számoltak-e a határon túli magyarok számára elérhető vakcinákkal. Magyarország egyébként eddig 31 millió adag vakcinát kötött le, ez nyilvánosan elérhető bárki számára a koronavirus.gov.hu webodalonírja a Magyar Nemzet.

„Mi nem tartjuk igazságosnak emberek kezébe adni a döntést a haza sorsáról, akik soha nem éltek itt, nem itt nevelnek gyereket, nem itt fizetnek adót, és semmilyen formában nem viselik a döntésük következményét” – kelt ki a határon túli magyarok ellen kedden közösségi oldalán Arató Gergely.

A DK másik országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy pártja továbbra is elvenné a külhoni magyarok szavazati jogát.

 

– Gyurcsány Ferenc vezette miniszterelnökként 2004-ben azt a kampányt, amely zsigeri ösztönökre építve igyekezett őket kirekeszteni a magyar nemzetből – mondta el a Magyar Nemzetnek korábban az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke a jelenségről. Németh Zsolt a lapnak adott interjújában arra is felhívta a figyelmet, hogy

Gyurcsány pártja még 2018 márciusában is olyan kampányvideót készített, amelyben a kolozsvári magyarokat arctalan bűnözőkként ábrázolta.

– Fekete-Győr András nem egy alkalommal arra biztatta szimpatizánsait, hogy a választásokon a magyar pártokkal szemben román vagy szlovák pártokra adják le voksaikat – folytatta a felsorolást Németh Zsolt. – A magyarországi baloldalnak ma Gyurcsány Ferenc az igazi vezére, a Momentum lényegében a DK ifjúsági tagozata. Ez nem több, mint színjáték, és meggyőződésem, hogy a határon túli magyarok is jól tudják ezt – tette világossá az országgyűlési képviselő.

Fidesz: a határon túliak ellen uszít az oltásellenes baloldal

– A baloldal a járvány harmadik hulláma közben is azzal van elfoglalva, hogy támadja a védekezést, szembe fordítsa egymással a magyarokat és folytassa az oltásellenes kampányát – reagált a Fidesz Vadai Ágnes szerdai nyilatkozatára. Hozzátették: – A baloldal tehát továbbra is oltásellenes, mert folyamatosan lebeszélik az embereket a vakcinákról és bizonytalanságot keltenek. Azt a veszélyeztetett idős vagy beteg embert, aki miattuk nem fogadja el a felkínált oltást, életveszélybe sodorják.

Emberek hallhatnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt!

– figyelmeztetett a nagyobbik kormánypárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában