Ország-világ

2021.04.14. 15:05

A CNN igazgatója elismerte, hogy propagandát terjesztenek (videó)

Újabb rejtett kamerás videóval állt elő a Project Veritas nevű amerikai oknyomozó portál, amelyben ezúttal a CNN műszaki igazgatója, Charlie Chester beszél arról, hogy spekulációs propagandával támadták Donald Trump volt amerikai elnököt.

Illustrations illustration of the website, and the newspaper, online media, CNN with the logo, internet company, in Paris, January 15, 2021. Antoine Wdo / Hans Lucas Illustrations illustration du site internet, et du journal, media en ligne , CNN avec le logo, entreprise internet, a Paris, le 15 janvier 2021. Antoine Wdo / Hans Lucas (Photo by Antoine Wdo / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Antoine Wdo / Hans Lucas

A Project Veritas által közzétett felvételeken Charlie Chester őszintén beszél arról, hogy hogyan buktatták meg Donald Trumpot propagandisztikus eszközökkel – írja a V4NA hírügynökség.

„Nézd, mit tettünk, mi [CNN] kitettük Trumpot. Teljes meggyőződéssel mondom, és 100 százalékban hiszem, hogy ha nem lenne a CNN, akkor nem tudom, hogy Trumpot kiszavazták volna”, mondta, hozzátéve, hogy azért ment a CNN-be dolgozni, mert „ennek része akart lenni”.

Chester beszélt a módszereikről is. Elmondta, hogy Trump egészségügyi problémáit felnagyították.

„Trump keze remegett vagy valami, azt hiszem. Rengeteg orvost hívtunk be, hogy elmondjanak egy olyan történetet, ami csak spekuláció volt – hogy neurológiai problémái vannak és a végét járja.

Olyan történetet készítettünk ott, amiről semmit sem tudtunk. Szerintem ez propaganda”

- fogalmazott Chester.

Arra a kérdésre, hogy Joe Biden egészségügyi állapotával foglalkoztak-e, az igazgató azt mondta, hogy szem előtt tartották ezt a kérdést is. Elmondása szerint

bemutatták, ahogy Biden kocog, hogy ezzel is eltereljék a figyelmet a koráról és azt sugallják, hogy egészséges.

Az újságírónak az igazgató azt állította, hogy „nem lenne gondja” azzal, ha Biden meghalna, ugyanis szerinte Kamala Harris alelnök is megállná a helyét.

Szóba került az is, amikor Biden többször is megbotlott az Air Force One lépcsőjén, Chester elmondása szerint röviden foglalkoztak az esettel, de nem verték nagy dobra.

A műszaki igazgató szerint a CNN a Trump-ellenes szavazókat is célba vette az éghajlatváltozásra összpontosítva, hozzátéve: „a félelem eladható”.

„Szerintem Covid-fáradtság van. Tehát, valahányszor megjelenik egy új történet, a CNN bele fog kapaszkodni. A szerkesztőségben már bejelentették, hogy ha a nyilvánosság – nyitott lesz rá – főleg az éghajlatra fogunk koncentrálni”, mondta, hozzátéve, a jövőben az éghajlat kérdése kerül majd a középpontba.

A következő dolgunk tehát felhívni a figyelmet a klímaváltozásra”, fogalmazott Charlie Chester.

Állítása szerint ezt úgy fogják lebonyolítani, hogy folyamatosan az olvadó jeget és a felmelegedést mutogatják majd és arról beszélnek, hogy ennek milyen hatásai lesznek a gazdaságra.

A rejtett kamerás felvételből az is kiderül, hogy a CNN-nél a csatorna vezérigazgatója, Jeff Zucker dönti el, hogy miről lehet beszélni.

Korábban a Project Veritasnak sikerült többórányi hangfelvételeket szerezniük Zucker szerkesztőségi eligazításairól. Ezekből többek között az derült ki, hogy a CNN vezetői azt beszélik meg, hogy nem fognak Joe Biden és fia, Hunter Biden ukrán korrupciós ügyeit bizonyító kiszivárgott e-mailekkel foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában