Ország-világ

2021.04.04. 07:25

A konzervatív sajtóra hárítaná a Jobbik a baloldali halálkampányt

Jakab Péter pártja is csatlakozott a baloldal oltásellenes kommunikációjához, miközben a jobboldali médiumokat vádolja halálkampánnyal.

Jakab Péter pártja is csatlakozott a baloldal oltásellenes kommunikációjához, miközben a jobboldali médiumokat vádolja halálkampánnyal – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy fogalmaz, továbbra sem foglalkozik a baloldal által felállított Covid 2021 vizsgálóbizottság a keleti vakcinák elleni hangulatkeltéssel – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Jobbik sajtóosztálya nem válaszolt a lap vonatkozó kérdésére. A legutóbb április elsején épp a Jobbik-alelnök Lukács László György vezényletével ülésező bizottság munkájára irányuló kérdésükre a „fideszes sajtót” vádolta meg halálkampány folytatásával Jakab Péter pártja.

„Nem asszisztálunk a fideszes »sajtó« visszataszító, a keresztény szellemiséggel teljesen ellentétes halálkampányához. Áldott húsvétot kívánunk!” – írták rövid válaszként a Magyar Nemzet kérdéseire.

A Jobbik reakciója azért is tűnik ellentmondásosnak, mivel

éppen szövetségeseik, elsősorban a Momentum és a DK kampányolt a keleti vakcinák ellen, utóbbi párt ráadásul a koronavírus áldozatainak a számát is kampánytémává emelte, Gyurcsány Ferenc pedig egy bejegyzésében már a gyászolók kihasználására is kísérletet tett.

A lap úgy értékeli, nem véletlen, hogy kérdésükre nem érkezett érdemi válasz a párt részéről, mivel

a Jobbik – nem maradva le szövetségeseitől – tovább folytatja az oltásellenes szólamok fújását.

„A néppárti Jobbik konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a koronavírus elleni oltásra jelentkező magyar embereket csak bizonyítottan biztonságos vakcinákkal olthassák be” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer" name="readabilityLink-2">írta a párt a friss Facebook-bejegyzésében, miközben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Müller Cecília országos tiszti főorvos és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is többször hangsúlyozta, hogy

minden, Magyarországon elérhető vakcina biztonságos és hatásos.

A baloldali párt a lapnak arra a kérdésére sem válaszolt, hogy hol tart a jobbikos képviselők oltása, milyen oltóanyagot vettek vagy vesznek majd fel. Arra sincs érdemi válaszuk, hogy sok baloldali politikus, akikkel teljes szövetséget kötöttek, felelőtlenül túlzásba vitte az oltásellenességet és a keleti vakcinák elleni hangulatkeltést. A Jobbikot az is hidegen hagyja, hogy hirtelen eltűntek az oltásellenes posztok a koronavírusban elhunyt szövetségesük, Penz András (DK) Facebook oldaláról.

A Magyar Nemzet felidézte, a baloldali oltásellenes kampány már emberáldozatokkal is járt: Penz András DK-s képviselő elutasította a kínai oltóanyagot, majd a elkapta a vírust, aminek következtében pár nappal később elhunyt. Halála után „valakik” törölték a keleti vakcinák ellen szóló bejegyzéseket a Facebook-oldaláról. Penz mellett egy másik idős politikus, Gyűrűs Károly, a tatai önkormányzat Gyurcsány-párti képviselője is a koronavírus áldozatává vált pár nappal azután, hogy Dobrev Klára az országjárásakor ott is megfordult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában