Ország-világ

2021.04.05. 16:40

Itt a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye a várható intézkedésekről

Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat.

Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít – írja az Origo.

Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat.

Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében az alábbi intézkedések lépnek életbe:

•A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul

•Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva

•Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek, újfajta, négyzetméter-alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint

•A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.

•A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően, ahogyan azt már bejelentettük, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra – írja a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában