Szólásszabadság

2021.05.21. 10:09

Elmondta véleményét egy vitán, elküldhetik az egyetemről a joghallgatót

Nem hittem volna, hogy az egyetem üldözni fog engem a szólásszabadsághoz fűződő jogom gyakorlása miatt, mondta a végzős joghallgató, aki ellen azért folyik fegyelmi eljárás, mert a genderideológiával szemben fogalmazta meg véleményét.

Lisa Keogh kétgyermekes, 29 éves családanya, végzős joghallgató a skót Abertay Egyetemen. Most fegyelmi eljárás indult ellene, miután néhány diáktársa sértőnek és diszkriminatívnak találta, amikor azt mondta, hogy a „nőknek hüvelye van”, és azt is kijelentette, hogy a férfiak és a nők közötti erőkülönbség, ami a testfelépítésükből fakad, egyszerű tény. Keogh erről egy feminizmusról szóló szemináriumon tartott vitán beszélt – írja a V4NA hírügynökség.

Keogh elmondta, először azt hitte, csak viccelődnek vele, amikor e-maileket kezdett kapni, amiben transzfóbnak nevezték, most azonban már attól tart, hogy elbocsátják az egyetemről, mielőtt lediplomázhatna, írja a The Sun. Mint kiderült, a nőt fiatalabb diáktársai panaszolták be.

Nem gondoltam volna, hogy az egyetem bármilyen módon üldözni fog azért, mert gyakoroltam a szólásszabadsághoz való törvényes jogomat, mondta Keogh. Hozzátette, soha nem tagadta, hogy ezeket mondta, el is magyarázta az egyetemnek, hogy mit miért mondott. Szerinte lehetővé kell tenni, hogy mindenki kifejthesse a véleményét, különben a vita már nem lesz vita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában