Ország-világ

2021.05.20. 08:09

Élő adásban adtak át egymillió forintot az államfő és felesége alapítványának (videó)

Sorra érkeznek a támogatások a köztársasági elnöki alapítványba, amely a Covid-árvákat segíti.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Duna Televízió Család-barát című műsorában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as számú televízióstúdiójában 2021. február 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Zih Zsolt

A Hír TV stúdiójában Herczegh Anitával, a kuratórium elnökével, a köztársasági elnök feleségével beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

„A Regőczi István Alapítvány a Covid-árvák megsegítését célozza. Van önöknek a férjével személyes érintettségük Covid-ügyben, ami arra sarkallta önöket, hogy ezt az alapítványt létrehozzák?” – indította a beszélgetést Velkovics Vilmos.

„Szerencsére ilyen közvetlen tragédia nem érintett minket. Távoli ismeretségi körünkben vannak szeretteink, akiket elveszítettünk, de ott már felnőtt gyermekek vannak. Tehát ilyen árvák a közvetlen környezetünkben nincsenek” – mondta Herczegh Anita.

Herczegh Anita reményeit fejezte ki, hogy most már nem lesz több áldozat, de elérte az 500-at azon családok száma, ahol valamelyik vagy mindkét szülő Covid-vírus miatt vesztette életét és közel 800 árvát hagytak maguk után.

A beszélgetés végén Gajdics Ottó, a Hír TV tartalmi igazgatója a csatorna nevében egymillió forintos támogatást adott át Herczegh Anitának, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Duna Televízió Család-barát című műsorában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisának 3-as számú televízióstúdiójában 2021. február 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában