Ország-világ

2021.05.16. 13:53

Újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra (videó)

Szijjártó Péter köszönetét fejezte ki a kínai partnerek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

„Pontosan tudjuk, hogy minden nap számít”, hiszen minél előbb tudják beoltani az embereket, annál előbb alakul ki a védettség, és annál előbb kerülnek biztonságba – hangsúlyozta a miniszter.

Arra is kitért, hogy a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra. Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet, és ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon.

Emlékeztetett: a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), így – emelte ki Szijjártó Péter – mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában