Ország-világ

2021.05.26. 09:58

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák

Befejeződtek kedden az idei május–júniusi érettségi vizsgaidőszak írásbeli vizsgái – közölte az Oktatási Hivatal szerdán.

A közlemény szerint az írásbeli érettségit tizenhat napon át és 1159 helyszínen – az egészségvédelmi óvintézkedések betartásával – bonyolítottak le a vizsgaszervező intézmények.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit az Oktatási Hivatal, az előzetes ütemezésnek megfelelően, folyamatosan nyilvánosságra hozta honlapján; szerdán 8 órától valamennyi vizsgaanyag elérhető a felületen.

Az érettségi június 3. és 10. között az emelt szintű, majd június 14. és 25. között a középszintű szóbelikkel folytatódik a jogszabályban meghatározottak szerint

– tették hozzá.

Jelezték azt is, a kormány döntése értelmében azok az idén végzős érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában