Ország-világ

2021.06.24. 22:38

Kocsis Máté a pedofilellenes törvényről: egy mondatról folyik a vita, amit nem olvas el senki

Meglepő, hogy Európában nincs egyértelmű kiállás a gyermekek védelme mellett. Akik megszólalnak ebben az ügyben, fontos emberek, például az Európai Bizottság elnöke, meglepően tájékozatlanok. Egy mondatról folyik a vita, amit nem olvas el senki. Ha elolvasnák, akkor látnák, hogy miről van szó. Attól tartok, hogy szándékosan nincs elolvasva, mert olyan ügyet akarnak kreálni, melyből politikai hasznot remélnek – mondta Kocsis Máté az InfoRádió Aréna című műsorában az Európában nagy vihart kavaró gyermekvédelmi törvényről, és jelezte, meglepte ez a nemzetközi visszhang.

Az Infostart összefoglalója nyomán a Magyar Nemzet azt írja: az adásban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője felidézte, hogy a vitára okot adó módosítással a következő szabályt iktatták törvénybe: tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

„Azt mondjuk ezzel, hogy a gyermekek életében semmi keresnivalója az életkoruknak nem megfelelő tartalomnak. Ezt kifogásolni hajmeresztő”

– mondta Kocsis Máté, és hozzátette, van egy felfogásbeli különbség jobb- és baloldal között.

A jobboldaliak szerint a szülők dolga és joga, hogy orientálják a gyermekük a szexuális fejlődés kérdésében, a baloldal pedig azt mondja, hogy ezt a magyarázatot hagyják meg civil szervezeteknek.

Azt mondják, hogy ez felvilágosítási tevékenység, de ez erős propaganda szerinte, és Nyugaton a nem megváltoztatására vonatkozó felvilágosítás már propaganda, pedig ennek nincs helye.

„Magyarországon még nem tartunk itt, de számos iskolából jött panasz, hogy felvilágosító óra címén olyan előadást hallgatnak a gyerekek, ami vagy nem való az életkorukhoz, vagy ezt a propagandát pedzegeti. Magyarországon még időben vagyunk, azért fogadtuk el a törvényt, hogy ne is legyen. Annak a megválasztását, hogy a gyerek miről halljon többet vagy kevesebbet, adjuk vissza a szülőknek” – mondta a frakcióvezető a portál beszámolója szerint.

A felvetésre, hogy szerencsés volt-e egy törvényben szabályozni a pedofilokkal kapcsolatot szigorítást és ezt a kérdést, azt felelte, ez egy salátatörvény, amelynek egyik fele a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szól, ez büntetőjogi megközelítésű, hiszen aki pedofíliáért büntetést kapott, az adatai nyilvánosan elérhetők lesznek, a büntető törvénykönyvben négy minősített esetet vezetnek be, ami súlyosabb a börtönbüntetést jelent, és van a foglalkoztatásra vonatkozó szabály, hogy ismert pedofilok ne dolgozhassanak olyan álláshelyen, ahol gyerekek közelébe kerülhetnek. A másik fele a gyermekvédelmi rész, ahol több törvény módosult azzal, hogy bekerül az az egy mondat, amely a vitát kiváltotta.

Kocsis Máté szerint régi liberális módszer, hogy nem a törvény szövegéről folyik a vita, hanem egy hamis állításról, és bele kell kényszeríteni a másik felet a védekezésbe.

A német sajtó is szerinte kiforgatta ezt az ügyet, nem olvassák el a törvény szövegét, és úgy fordítják le, ahogy nekik tetszik. Az Európai Bizottság elnöke sem vette a fáradságot, hogy elolvassa a törvényszöveget, pedig egy hétgyermekes anyáról beszélünk. Ez a szöveg semmi olyat nem tartalmaz, ami szembe megy az európai érdekekkel – jelentette ki.

Az összefoglalóban azt is írták, hogy a politikus szerint az ügy nem köthetne ki az Európai Bíróság előtt, mert nemzeti hatáskörbe tartozik, de hozzátette, ha a mainstream véleményvezérek elhatározzák, hogy kötelezettségszegési eljárást akarnak indítani, akkor meg is teszik, még akkor is, ha erre normális esetben nincs hatáskörük. Kocsis Máté a műsorban visszautasította a felvetést, hogy azért vonták össze a két témát, mert így a pedofilok elleni fellépést jó ideje szorgalmazó Jobbikot le tudták választani az ellenzéki egységről.

Szerinte a baloldal a csak a pedofilok elleni szigorúbb szabályokat sem támogatta volna, mert a kormánnyal szembeni szavazás mindennél fontosabb az ellenzéknek.

A frakcióvezető úgy véli, Európában legfeljebb néhány hétig lesz ez a törvény téma, és ha rossz a légkör az unióban, nem emiatt van, sokkal inkább a migráció miatt, amely a következő években még számos konfliktust hoz majd magával. Arra is felhívta a figyelmet, hogy noha már megy az ötletelés, az új szabályozás ilyen korlátozásokat jelent, valójában a törvény csak keretet adott. „A nyár folyamán számos végrehajtási rendeletet kell megalkotni, ahol milliméterre pontosan szabályozni kell, hogy mit lehet és mit nem lehet.

Az Alaptörvény kiemelten védi a család intézményét, ebből következik ez a törvény, amely több törvényt módosít, és ez igényel végrehajtási rendeleteket.

Ezek megalkotására nyár végéig kaptak az illetékes kormánytagok határidőt – mondta Kocsis Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában