Ország-világ

2021.06.04. 11:13

Operatív Törzs: a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást (videó)

Az aktív korúak 90 százaléka be van oltva.

Szabadabb élet

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője arról beszélt, hogy a nyár sokkal szabadabb lesz nálunk, mint sok európai országban a magas átoltottságnak köszönhetően. Továbbra is másodikok vagyunk az unióban – tette hozzá, írja az Origo.

Oltási arányok

György közölte, hogy a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, míg az aktív korúak 90 százaléka már be van oltva. Aki fel akarja venni az oltást, meg is kapja nagyon gyorsan – tette hozzá.

Senki nem késett le semmiről.

Ebből a vakcinából van a legtöbb

Mivel tömeges oltásra nem lesz szükség a jövőben, így a kórházakban és szakrendelőkben kevesebb oltópont lesz – mondta György.

Két vakcinára lehet stabilan számítani a foglalásoknál: a Pfizerre és a Sinopharmra.

Indul a külhoniak oltása is

A háziorvosok igényeihez szabják a vakcinaszállításokat – mondta György. A háziorvosoknak négyfajta vakcinát tudnak biztosítani – tette hozzá.

Az itthon élő külföldiek és a határon túli magyarok oltását is tudják biztosítani, mert van elég vakcina – mondta György.

A baloldallal ellentétben a mostani kormány a nemzet részének tekinti a határon túli magyarokat, így számukra is nyitva áll a regisztráció

– mondta György.

Szólt arról is, hogy az a Gyurcsány az ellenzék vezetője, aki a külhoni magyarok ellen uszított.

Ennek köszönhető a magyar eredmény

Az erős és szervezett államnak köszönhető a sikeres magyar oltási program – mondta György István. Köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a programban.

Kilenc hónapja indult el a határellenőrzés

Kiss Róbert arról beszélt, hogy kilenc hónapja állították vissza a határellenőrzést a schengeni határokon. Ebben a kilenc hónapban a beutazási szabályok is átalakultak – tette hozzá. A rendőr alezredes felsorolta azokat a szabályokat, amikkel be lehet korlátlanul lépni.

Nagyon fontos számok

Kiss Róbert elmondta, hogy 1 050 953 személy és több mint 750 ezer tehergépjármű lépett be az országba az elmúlt kilenc hónapban. Több mint 200 ezer személlyel szemben rendeltek el karantént.

Már három indiai mutánst azonosítottak

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, de az éberség nem múlt el.

Már három esetben mutatták ki az indiai mutánst – tette hozzá. Egy páciens van kórházban – mondta Galgóczi. Fontos, hogy a környezetében senkinél nem azonosították az indiai mutánst.

Indulnak a táborok

Galgóczi közölte, hogy 2021. június 1-től lehet ottalvós táborokat szervezni. A szabályokat minden esetben be kell tartani, így csak egészséges ember mehet.

Minden higiénés szabályt be kell tartani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában