Ország-világ

2021.07.28. 16:23

LMBTQ-gyerekmusical bemutatójára készül a Madách Színház

Megpróbálta letagadni Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, hogy a színház egy LMBTQ-Hamupipőkét akar bemutatni. Andrew Lloyd Webber gyerekmusicaljében a Herceg meleg, és egy másik férfiba szerelmes. Az Origo azonban megszerezte a Madách Színház hivatalos üzleti tervét, amely egyértelműen bizonyítja, Szirtes Tamás nem mond igazat, a musicalt 2023-ban akarja műsorra tűzni.

Szirtes Tamás az Indexen megpróbálta letagadni az Origo értesülését, miszerint be akarja mutatni Andrew Lloyd Webber új LMBTQ-gyerekmusicaljét, a Hamupipőkét – írja a hírportál.

A Webber-darab nem a klasszikus történetet meséli el, ebben a változatban Hamupipőke egy nagyszájú, lázadó karakter, a Herceg pedig egy férfiba szerelmes.

A Webber-darabot 2019-ben kezdték próbálni Londonban, a koronavírus-járvány miatt azonban többször el kellett halasztani a nagyszínpadi premiert. Erre végül két hete került volna sor, de ekkor több stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így várhatóan augusztusban mutatják be a darabot.

Az Origo megkérdezte Szirtes Tamástól, hogy igaz-e, hogy be akarja mutatni az LMBTQ-gyerekmusicalt, ha igen, tervezik-e korhatárhoz kötni, vagy 8-12 évesek is láthatják. Szirtes azonban nem válaszolt a hírportálnak, helyette az Indexen íratta meg (ott nyilván nem kellett attól tartania, hogy valódi kérdést kap), hogy mindez nem igaz, csupán – idézzük – „alaptalan hisztériakeltés”.

Csakhogy Szirtes Tamás – sajnos, nem tudjuk udvariasabban mondani – hazudik – írja az Origo. A portál birtokába jutott ugyanis a Madách Színház Szirtes által aláírt hivatalos üzleti terve, amiben ez szerepel:

„Andrew Lloyd Webber is támogatja, hogy 2023-ban a Madách Színház bemutathassa legújabb művét, a londoni bemutató előtt álló Hamupipőkét.”

Az Origo eredeti információi 2022 őszéről szóltak, ezek szerint a darabot néhány hónappal később vinné magyar színpadra a Madách igazgatója.

A hírportál továbbra is várja kérdéseire a választ, legfőképpen arra: 8-12 éves gyerekek is láthatják-e majd az LMBTQ-gyerekmusicalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában