cenzúra

2021.07.01. 20:54

Politikai okokra hivatkozva megtagadta a kiadó a híres esszéista könyvének publikálását

Miután bejelentette, hogy elindul a 2022-es elnöki választásokon.

A világhírű esszéista bejelentette, hogy elindul a 2022-es elnöki választásokon, ezt követően azonban a kiadója politikai kontextusra hivatkozva visszautasította a legújabb könyvének publikálását. Egy másik híres esszéista szolidaritásból megszakította a kapcsolatot ugyanezzel a kiadóval – írja a V4NA.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Albin Michel nevű francia könyvkiadónak kellemetlen, hogy egyik ügyfele, Éric Zemmour politikai pályára vált, a kiadó ugyanis politikai kontextusra hivatkozva megtagadta Zemmour legújabb könyvének a publikálását, miután kiderült, hogy az esszéista elindul a 2022-ben megrendezendő elnökválasztáson.

A Valeurs actuelles hetilap információi alapján Zemmour és az Albni Michel már tíz éve dolgozott együtt, a kiadó eddig Zemmour öt könyvét jelentette meg, ám ennek most vége szakadt. A Le Parisien munkatársa, Benoît Daragon értesülései szerint a kiadó vezetője, Gilles Haéri elmondása alapján azért jutottak erre a döntésre, mert Zemmour bejelentette, hogy a megjelentetendő könyv fontos szerepet játszik majd a jövő évi elnökválasztásokon a kampányában.

Gilles Haéri hozzátette, hogy természetesen szeretnék, ha kiadnák a könyvet, de ehhez egy olyan kiadót kell találnia Zemmour-nak, amely készen áll arra, hogy az esszéista feltételezett politikai megközelítését támogassa.

Éric Zemmour a CNews műsorában bevallotta, hogy kissé zavarban van a történtek miatt, mivel a könyv már majdnem kész és most nincs aki kiadja. Zemmour ráadásul azt is bejelentette, hogy nem beszélt politikai ambícióiról a kiadó vezetőjével, az AFP hírügynökség által elhíresztelt őszinte eszmecsere az esszéista elmondása alapján csupán a képzelet szüleménye.

Az LCI https://www.lci.fr/culture/eric-zemmour-dement-avoir-dit-a-son-editeur-maison-d-edition-albin-michel-qu-il-serait-candidat-a-la-presidentielle-de-2022-2190146.html arról is beszámolt, hogy Éric Zemmour eddig még sehol, semmilyen módon nem jelentette be a jövő évi elnökválasztáson történő indulását, de sokan úgy vélik, erre készül a híres esszéista.

Zemmour és a kiadója szakítását követően megszólalt a történtekkel kapcsolatban Philippe de Villiers egykori politikus, a Franciaország történelmét bemutató Puy du Fou park alapítója is, aki a Twitteren közölte, hogy Zemmour iránti szolidaritásból megszakítja a kapcsolatot az Albin Michel kiadóval.

Philippe de Villiers bejegyzésében azt írja, hogy rendkívül csodálkozik azon, hogy cenzúráznak egy olyan kvalitású írót, mint Éric Zemmour és bejelentette, hogy együttérzése jeléül egy másik kiadóval fogja publikáltatni a következő könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában